Naslovnica BiH Milanovićeva delegacija na Sutjesci

Milanovićeva delegacija na Sutjesci

1083

Sarajevo — Sutra, 9. juna 2020. godine, u okviru obilježavanja 77 godina od Bitke na Sutjesci i 75 godina pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu, Nacionalni spomenik Sutjeska posjetit će delegacija predsjednika Republike Hrvatske gospodina Zorana Milanovića, koju predvodi gospodin Orsat Miljenić, šef Ureda predsjednika Republike Hrvatske i savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i evropsku politiku.

To su u ponedjeljak najavili iz Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (SABNOR) BiH.

Delegacija će posjetiti Muzej Bitke na Sutjesci, položiti vijence na kosturnicu kod centralnog spomenika u Dolini heroja na Tjentištu, te na spomen ploču na Donjim Barama, poviše Tjentišta i Sutjeske, koja svjedoči o do tada neviđenom herojstvu kojeg su iskazali borci Druge dalmatinske brigade NOV od 5. do 9. juna 1943. godine u nadčovječanskoj bici protiv deseterostruko nadmoćnijeg njemačkog zavojevača iz zloglasne »Anaker« grupe.

Sa gostima iz Republike Hrvatske cvijeće će položiti i delegacija SABNOR BiH.

Obilazak Muzeja Bitke na Sutjesci planiran je u 10 sati, a polaganje cvijeća i vijenca na kosturnici u Dolini heroja u 11 sati, nakon čega će se gosti i njihovi domaćini uputiti na Donje Bare.

(StarMo)