Naslovnica Politika Milanović u Ljubuškom sa HNS-om: Preko nekih stvari se ne smije preći…

Milanović u Ljubuškom sa HNS-om: Preko nekih stvari se ne smije preći…

105

Ljubuški — Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je sinoć uoči radne večere s čelnicima Hrvatskog narodnog sabora BiH kako “nije pošteno da predstavnici drugih naroda biraju Hrvatima člana Predsjedništva BiH”.

– Kada su me pitali što ću razgovarati s Čovićem rekao sam da nema nikakvih skrivenih planova. Jedini plan je da se poštuje ustav i ono što je potpisano u Daytonu. I to je sve. Jedini zahtjev je da Hrvati biraju svog člana Predsjedništva i ja ne idem dalje od toga – kazao je Milanović u izjavi novinarima.

Istaknuo je kako se ne želi baviti unutarnjim stvarima Bosne i Hercegovine, poput detalja izbornog zakonodavstva ili ustroja županija.

– Međutim, preko nekih stvari se ne smije preći. To onda pređe u naviku, to se ponavlja i pretvori se u zlostavljanje – poručio je.

Milanović je kazao kako se ne može zanemariti činjenica da je u BiH, bilo to dobro ili loše, zastupljen model etničkog predstavljanja.

– Kao što je danas rekao gospodin Radončić, a prije 15 godina Haris Silajdžić, nije pošteno i nije ispravno da predstavnici druge etničke grupe Hrvatima biraju člana Predsjedništva – ustvrdio je predsjednik RH.

(StarMo)