Naslovnica Region Milanović “u kost”: Neka se Plenković ne pravi naivan!

Milanović “u kost”: Neka se Plenković ne pravi naivan!

192
Zoran Milanović

Zagreb — “Ja nisam nervozan, ja sam zabrinut. Ovo je užasno ozbiljan skandal, a njega je netko doveo u nezgodnu situaciju jer ga, sad mi je jasno, nisu obavijestili o tome, jer da jesu, nema šanse da bi Kovačevića imenovao u novi mandat. Nema šanse da bi on to napravio. Taj čovjek to nije znao… Itekako neke stvari on mora znati, u protivnom u ovoj zemlji nema odgovorne osobe. Tko to treba biti? Policija?”, upitao je Zoran predsjednik RH Milanović.

Izjava je uslijedila nakon jučerašnjeg prepucavanja Milanovića i premijera RH, Andreka Plenkovića oko afere “Janaf”. Milanović je tako juče rekao da je premijer Plenković “morao znati za istragu o Janafu”.

– Neka se premijer ne pravi naivan da te stvari on ne zna. Što je onda njegova odgovornost? To mu nije rečeno, ima tko mu je to morao reći i upozoriti ga na to, to je njegova obaveza, a naročito do veljače, kad su imenovali tu osobu Kovačevića. Još 10 mjeseci smo čekali, plaćali, da bi se ulovilo gradonačelnike HDZ-a i SDP-a radi 100.000 kuna, a ovdje si imao 2 milijuna kuna. Premijer je čuvar državnih tajni. Nema informiranije osobe u državi od premijera, rekao je Milanović.

– On mora znati, ne utjecati na tijek istrage, to je jasno… Ako se nešto odvijalo filmskom brzinom, premijer možda nije bio obaviješten. Ima tko mu je to morao reći, ako već ne tijekom procesa, onda nakon”, kazao je predsjednik RH.

(StarMo)