Naslovnica Region Milanović spreman ići u Srbiju

Milanović spreman ići u Srbiju

385
Zoran Milanović

Zagreb — Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sastao se danas u Zagrebu s predstavnicima Hrvata iz Srbije i izrazio spremnost da ih posjeti.

“Predsjednik Milanović izrazio je spremnost da posjeti Hrvate koji žive u Republici Srbiji i na taj način potvrdi brigu Republike Hrvatske za hrvatsku zajednicu u susjednoj državi”, saopštila je njegova pres služba, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U razgovoru s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća, Jasnom Vojnić i Ladislavom Suknovićem, kao i predsjednikom Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavom Žigmanovim, Milanović je podsjetio da su poštovanje prava i zaštita nacionalnih manjina važan kriterijum na putu prema članstvu u Evropskoj uniji.

On je, kako se navodi, podržao njihov rad i istakao da očekuje da će se standardi koje Hrvatska primjenjuje u zaštiti i promovisanju prava nacionalnih manjina u jednakoj mjeri primenjivati i za hrvatsku nacionalnu manjinu u Srbiji.

Predstavnici Hrvata u Srbiji upoznali su Milanovića sa svojim dosadašnjim radom u zaštiti i promovisanju prava Hrvata, kao i s uslovima u kojima djeluju i problemima s kojima se susreću.

(StarMo)