Naslovnica Politika Milanović sada i zvanično: Dodik je hrvatski partner u BiH!

Milanović sada i zvanično: Dodik je hrvatski partner u BiH!

157

Zagreb — ‘Srpski član predsjedništva’ Milorad Dodik hrvatski je partner u Bosni i Hercegovini, a problem preglasavanja Hrvata od brojnijih Bošnjaka ne može se riješiti bez bosanskohercegovačkih Srba, kazao je novinarima u ponedjeljak hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

„Nama je Republika Srpska, odnosno Dodik partner u ovim previranjima. Tko to ne razumije ili ne razumije ili je pokvaren“, odgovorio je Milanović na pitanje novinara o sudjelovanju Milorada Pupovca, člana parlamentarne većine i Srpskog narodnog vijeća na proslavi Dana Republike Srpske, a koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Milanović kaže kako Dodik, „nije okrvavio ruke u ratu“, te da je s druge strane „legitiman predstavnik srpskog naroda i Republike Srpske u državi Bosni i Hercegovini koju poštujemo i koju ćemo poštivati“,

– Ne vidimo da srpska politika radi probleme Hrvatima. Bez Srba u Bosni i Hercegovini mi ovaj problem nećemo riješiti, ako nam je do njega stalo, a meni je stalo. Nekima očito nije stalo dovoljno, istaknuo je Milanović.

(StarMo)