Naslovnica Politika Milanović osudio lopove, ali i ustvrdio da Hrvatska od EU “dobija malo...

Milanović osudio lopove, ali i ustvrdio da Hrvatska od EU “dobija malo novca”

72

Zagreb — Hrvatski predsjednik Zoran Milanović u srijedu je poručio da “lopove treba proganjati nemilice”, komentirajući istragu i hapšenje u HAMAG-BICRO-u vezanu uz sumnje u pronevjeru novca dobivenog iz fondova EU, ali je i upozorio na to da Hrvatska iz EU, u konačnici, “dobiva jako malo novca”.

“Lopove i one koji muljaju, pronevjeruju, treba proganjati nemilice, s guštom, strastveno, međutim, vidjet ćemo šta će pokazati istraga, šta će pokazati postupci, bude li ih ikad”, izjavio je Milanović u povodu hapšenja voditeljice iz Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja.

Nakon konferencije “Dan velikih planova” u organizaciji tjednika “Lider”, Milanović je, komentirajući tu istragu, ustvrdio kako je tu “dodatno frustrirajuće što se stvara privid i nabija se Hrvatima kompleks da kradu neki evropski novac”, prenosi Hina.

Hrvatska je taj novac, naglasio je, skupo platila i plaća ga. “Hrvatska, in ultima linea, vrlo malo novaca dobiva iz EU. I pozivam neka me demantiraju Ministarstvo financija, HDZ, bilo tko, koliki je naš stvarni plus s EU”, rekao je.

 

(StarMo)