Naslovnica Region Milanović opet o BiH: Bila je to “mala omaška”

Milanović opet o BiH: Bila je to “mala omaška”

124
Zoran Milanović

Zagreb — Hrvatski predsjednik Zoran Milanović priznao je kako je njegova izjava o tri entiteta u Bosni i Hercegovini bila “mala omaška” te dodao da je sama riječ entitet pogrešan naziv za “ustrojbene jedinice”, te države.

“Mislim da moj rad, moj govor, moji stavovi govore uglavnom da sam zagovornik Bosne i Hercegovine takve kakva jest, kao jamca nekakve stabilnosti”, rekao je Milanović novinarima u Termama Tuhelj. Ipak, napomenuo je kako je osnovni problem zapravo upotreba pojma entitet.

Milanović je ove sedmice tokom posjete Crnoj Gori gostujući na Radio-televiziji Crne Gore govorio o odnosima u regiji pri čemu je za Bosnu i Hercegovinu rekao da je “država triju entiteta”.

“Hrvatska ima na određen način komplicirane odnose sa Slovenijom, ali opet odlične odnose, sa Crnom Gorom… S Bosnom i Hercegovinom u onoj mjeri u kojoj se s Bosnom i Hercegovinom kao državom triju entiteta mogu uspostaviti odnosi. Ja mislim da mogu, ali tu postoje određena ograničenja”, rekao je Milanović te nastavio nizati članice bivše države s kojima Hrvatska ima odlične odnose.

Njegov lapsus kritizirali su mediji u Bosni i Hercegovini.

(StarMo)