Naslovnica Politika Milanović “okom”, oni “skokom”: Podržali ga HDZ1990, HSS i HRS

Milanović “okom”, oni “skokom”: Podržali ga HDZ1990, HSS i HRS

127
Zoran Milanović

Zagreb — Tri hrvatske stranke iz BiH podržale su u ponedjeljak “zauzimanje predsjednika Zorana Milanovića za tamošnje Hrvate”, uključujući ideju da se blokira ulazak Finske i Švedske u NATO “ako se ne izmjeni izborni zakon u BiH”.

Milanović je ranije u ponedjeljak zatražio od predstavnika bosanskohercegovačkih Hrvata da se “jasno izjasne slažu li se s njegovom politikom kako bi je mogao nastaviti provoditi”.

– Podržavam politiku predsjednika Milanovića i pozivam institucije Republike Hrvatske da pomognu u rješenju hrvatskog pitanja u BiH i da poduzmu sve potrebne korake, koliko god oni teški bili, rekao je predsjednik HDZ-a 1990. Ilija Cvitanović za portal Bild.ba.

Čelnik HSS-a BiH Mario Karamatić je na Facebooku napisao kako Hrvati vide “smisla, interesa koristi’ u tome što Milanović radi te ga je pozvao da nastavi.

Predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž rekao je kako je “Zoran Milanović više u posljednjih 15 dana uradio za internacionalizaciju hrvatskog pitanja u BiH nego HDZ u posljednjih 20 godina”.

(StarMo)