Naslovnica Politika Milanović ne misli u Sarajevo, dok…

Milanović ne misli u Sarajevo, dok…

171

Vitez — Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je u nedjelju u Vitezu da u službeni posjet Sarajevu neće doći dok se “neke stvari ne razriješe”.

Na pitanje novinara da pojasni tu izjavu ustvrdio je da “član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda”.

“Hrvatski narod je konstitutivan narod i to je to. Dakle, moraju ga birati građani hrvatske nacionalnosti. U Hrvatskoj, doduše pripadnike manjina, ali jasno definiranih etničkih skupina, mogu birati samo pripadnici tih skupina. Dakle, ne mogu ja kao Hrvat u Hrvatskoj birati predstavnika srpskog ili bošnjačkog naroda u Hrvatskom saboru”, kazao je Milanović novinarima u Vitezu, pred početak radnog sastanka s predstavnicima lokalne zajednice, te političarima i gospodarstvenicima.

Na pitanje novinara zašto danas nije bio u Srebrenici, na obilježavanju 26. godišnjice genocida nad Bošnjacima, Milanović je podsjetio da je bio u Potočarima u vrijeme kada je obnašao dužnost premijera Republike Hrvatske.

“Bio sam tamo i vjerojatno ću otići opet. Isti sam čovjek, predstavljam istu državu. Nadam se da to nitko nije protumačio kao moje podcjenjivanje žrtava, jer to je sve suprotno onome što sam u životu radio i govorio… No, ovo zlorabljenje je ljudski loše. Pokušava mi se imputirati nešto što nema veze sa mnom”, kazao je Milanović, koji je u Vitezu došao s cvijetom Srebrenice na reveru.

 

(StarMo)