Naslovnica Region Milanović na Cetinju: Došao sam dati podršku evropskoj Crnoj Gori

Milanović na Cetinju: Došao sam dati podršku evropskoj Crnoj Gori

175
Milanović i Đukanović

Cetinje — Hrvatski predsjednik Zoran Milanović poručio je u ponedjeljak nakon razgovora sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem na Cetinju, kako vjeruje da će Crna Gora biti “prva sljedeća članica Europske unije i da je došao dati podršku Crnoj Gori na tom putu”.

Predsjednik Hrvatske, u dvodnevni posjet Crnoj Gori doputovao je brodom “Omiš” Hrvatske ratne mornarice oko 13 sati u luku Tivat, nakon čega se automobilom zaputio ka crnogorskoj prijestolnici.

– Crna Gora je najbliža članstvu u EU, blizu su i drugi, ali Crna Gora je najbliža. Vi ste država koja je početkom pregovora s EU jasno i nepovratno izabrala karakter zapadnog društva i države – to znači vladavina prava, neovisno sudstvo, neovisni i slobodni mediji, neovisna istraživačka Akadmija i Sveučilište. To je osnova prave demokracije. Kada se jednom time ovlada onda je uspjeh dokazan. Crna Gora će vjerovatno biti prva sljedeća članica EU, rekao je Milanović, istaknuvši kako se nada da će njegov sljedeći dolazak biti u “potpuno europsku Crnu Goru”.

Istaknuvši da mu je drago ponovo biti na Cetinju nakon 39 godina predsjednik Milanović je rekao da, iako su izbori u Crnoj Gori uskoro, nije došao dati podršku nikome u toj političkoj utakmici, već isključivo europskom putu Crne Gore.

(StarMo)