Naslovnica Politika Milanović “citirao” Silajdžića i kazao da ga je SDP “prevario”

Milanović “citirao” Silajdžića i kazao da ga je SDP “prevario”

130

Livno — Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović završio je svoj trodnevni posjet Bosni i Hercegovini posjetom Livnu, gdje se susreo s gradskim i županijskim čelnicima.

Odbacio je kritike koje su stigle iz pojedinih političkih krugova da svojim izjavama uzrokuje nestabilnost u BiH.

– Oni su uzrok političke nestabilnosti, nervoze i nesreće u BiH, i rade ono na što je upozorio Haris Silajdžić prije 15 godina, što sada rade i neki odgovorniji predstavnici bošnjačkog političkog naroda, a svodi se na rečenicu: ‘Nastavite li tako’, citiram Silajdžića, ‘ogadit ćete Hrvatima zemlju koja je njihova domovina’. To nisu moje riječi, to je rekao Haris Silajdžić – kazao je.

Na novinarsko pitanje zašto je 2010. godine u predizbornoj kampanji dao podršku Željka Komšića, a sada istupa protiv njega, Milanović je odgovorio:

– Ja sam im dao podršku pa su me prevarili. To sada rade i Hrvatima. To nije politika mijenjanja stava, to je politika sazrijevanja i sagledavanja nečije prijevarne prirode. Tu ne mislim na Lagumdžiju, Lagumdžija nije nacionalist, on je druga priča, a Komšić se naprosto ugradio i to njemu paše.

Dodao je kako sve što govori govori u dobroj vjeri te da vjeruje da će se hrvatski narod u BiH izboriti za svoja prava.

(StarMo)