Naslovnica Region Mijatović o Milanoviću: Vrhunac vašeg političkog ludila!

Mijatović o Milanoviću: Vrhunac vašeg političkog ludila!

302
Vojin Mijatović

Sarajevo — Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović posvetio je sinoć Facebook status hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću, u kojem ga je upozorio “na niz i više nego štetnih izjava koje u posljednje vrijeme upućuje prema BiH”.

“Nadao sam se da vašim dolaskom stiže neko novo, bolje vrijeme, kako za Hrvatsku, tako i za Bosnu i Hercegovinu, ali i ostatak regiona. Posljednje vrijeme na niz vaših više nego štetnih izjava prema mojoj državi nisam burno reagovao jer sam smatrao da je to samo prolazna faza, vaš trenutak slabosti i politikanstva” – piše Mijatović i dodaje:

“Nažalost, vaše samokrunisanje u prvog u Hrvata, pa i u BiH za govornicom Generalne skupštine UN-a zapravo predstavlja vrhunac vašeg političkog ludila.

Nisam siguran da li da vas kudim i žalim, jer porazno je bilo danas gledati i slušati čovjeka koji je trebao biti nada i garant novog i boljeg vremena.

U suštini, žalim sve građane Hrvatske, jer ovo danas je sunovrat hrvatskog društvenog bića kao sastavnog dijela evropske ideje” – stoji, između ostalog, u statusu Vojina Mijatovića na Fecbook-u.

(StarMo)