Naslovnica Politika Mijatović: Nema pregovora, mora ih se rušiti!

Mijatović: Nema pregovora, mora ih se rušiti!

143
Vojin Mijatović

Sarajevo — Milorad Dodik i njegov režim su izvršili udar na Ustavni poredak Bosne i Hercegovine i zbog toga moraju krivično odgovarati, kazao je u svom osvrtu Vojin MIjatović, potpredsjednik SDP.

“Milorad Dodik i njegov režim su doveli srpski narod u BiH u međunarodnu izolaciju i zbog toga moraju odgovarati. Milorad Dodik i njegov režim više nisu i ne mogu biti nikakva strana u bilo kakvim pregovorima. Dragan Čović i dalje insistira na etničkoj podjeli zemlje nasuprot svim evropskim i civilizacijskim vrijednostima. Sa takvima principima nema pregovora. U momentu kada se lomi budućnost BiH, svi koji pristanu na pregovore sa onima koji su narušili Ustavni poredak i Dejtonski mirovni sporazum, sa onima koji su sankcionisani od međunarodne zajednice za visoku korupciju, su njihovi saučesnici.

Niko od zvaničnika ni Srbije ni Hrvatske nema šta da se miješa u unutrašnja pitanja BiH, hvala vam ali nemojte nam pomagati, vaše namjere su do sada samo odmagale.

Ovo je vrijeme kada će BiH ili postati normalna država ili neće opstati, sa ljudima koji ruše zemlju nema pregovora, oni se moraju rušiti”, kazao je Mijatović, prenosi novinska agencija Patria.

(StarMo)