Naslovnica Politika Mijatović: Dva su destruktivna faktora u BiH…Dodik i….

Mijatović: Dva su destruktivna faktora u BiH…Dodik i….

191
Vojin Mijatović

Sarajevo — “U ovom trenutku imamo dva destruktivna faktora u BiH. Jedan je glasni – to je Milorad Dodik. Drugi je tihi – koji je počeo čitavu ovu priču, a to je Dragan Čović, koji se sada ućutao”, kazao je potpredsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) Vojin Mijatović.

On je nazvao “koncertom” današnji istup Milorada Dodika u kojem je doveo harmonikaša, pjevao i pio u zgradi Predsjedništva BiH.

“Čujem da je Dodik pjevao “Mene je Srpkinja majka rodila”. I mene je Srpkinja majka rodila, pa je ovo jedna brutalna sramota za Bosnu i Hercegovinu i vjerovatno nanošenje štete BiH neće stati dok on ne bude smijenjen, sankcionisan i dok se ne nađe na mjestu na kojem treba, a to je van institucija BiH”, kazao je Mijatović.

Dodaje i kako “ema ništa od Dodikovih ranijih najava”, poput onih o formiranju oružanih snaga.

“Dodik nema para u budžetu ni za trase autoputa, kamo li za formiranje oružanih snaga. Apelujem na međunarodnu zajednicu, do jučer su se mnogi predstavnici ljubili sa Dodikom po kafanama, mimo institucija, zašto ćute sada? Postoji i njihova odgovornost za ovo što se dešava. Ostaje i pitanje šta ćemo mi uraditi. Mi, kao najveća opoziciona partija, radimo apsolutno sve i tek ćemo još uraditi sve, no prikladnije je to pitanje za koalicione prijatelje Milorada Dodika na državnom nivou. Zna se zašto imamo otete institucije u BiH”, naveo je Mijatović.

 

(StarMo)