Naslovnica Sport Messi se nije pojavio…

Messi se nije pojavio…

269

Barcelona — Fudbaler Barcelone Lionel Messi nije se danas pojavio na testiranju ekipe na korona virus, zbog čega se spekuliše da će jedan od najboljih igrača svih vremena uskoro napustiti Camp Nou.

Barcelona je saopštila da je Messi jedini igrač koji nije podvrgnut testiranju u klupskom trening centru, prenosi Beta. Ekipa će u ponedjeljak početi pripreme uoči početka sezone.

Klub je takođe ponovio stav da neće pregovarati o preranom puštanju Messija, već da će se predsjednik Josep Bartomeu sastati sa Argentincem samo povodom potpisivanja novog ugovora, na još jednu sezonu.

Messi je prošle sedmice obavijestio klub da želi da ode, ali Barcelona namjerava da ga zadrži do kraja ugovora, do juna 2021. godine.

Barcelona je saopštila da ne pregovara ni sa jednom klubom o transferu.

Messi je u klub poslao dokument sličan telegramu. On se pozvao na klauzulu u ugovoru koja mu omogućava da besplatno napusti klub na kraju sezone, ali uprava tvrdi da je ta klauzula istekla. Slučaj bi mogao da se riješi na sudu, a Messi će tvrditi da je klauzula važeća jer je i sezona bila produžena zbog pandemije korona virusa.

Spekuliše se da je Messi najbliži prelasku u Manchester City, gdje bi ponovo mogao da sarađuje sa trenerom Pepom Guardiolom, sa kojim je osvojio brojne trofeje u Barceloni.

Fudbaleri Barcelone u ponedjeljak će početi sa treninzima pod novim trenerom Ronaldom Koemanom.

Holandski trener je, navodno, rekao Louisu Suaresu, Ivanu Rakitiću, Arturu Vidalu i Samuelu Umtitiju da na njih ne računa, ali su se svi oni pojavili danas na testiranjima.

(StarMo)