Naslovnica Sport Messi: Nikad ne bih išao na sud protiv Barce

Messi: Nikad ne bih išao na sud protiv Barce

273
Lionel Messi

Barcelona — Barcelonin najbolji igrač svih vremena Lionel Messi kaže da ostaje u tom klubu, jer je “nemoguće” da bilo koja ekipa plati otpusnu klauzulu te se ne želi suočiti s klubom na sudu.

Argentinac (33) je prošlog utorka poslao fax Barceloni rekavši da želi primijeniti klauzulu u svom ugovoru za koju je rekao da mu omogućuje da besplatno napusti klub.

Međutim, klub je rekao da će morati biti ispunjena Messijeva klauzula o otpustu od 700 miliona eura.

“Mislio sam i bio siguran da mogu slobodno otići”, rekao je Messi Goalu, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Predsjednik je uvijek govorio da na kraju sezone mogu odlučiti hoću li ostati ili ne. I to je razlog zašto ću nastaviti s klubom. Predsjednik mi je rekao da je jedini način da odem plaćanje klauzule od 700 miliona, a to je nemoguće”, naveo je Messi.

Messi kaže da je presudna činjenica bila što nije rekao Barceloni da želi napustiti klub prije 10. juna, a da je to učinio, ne bi trebala biti ispunjena njegova klauzula o besplatnom povlačenju.

“Sad se drže činjenice da to nisam rekao prije 10. juna, kada se ispostavilo da smo se 10. juna takmičili za La Ligu usred ovog groznog korona virusa”, dodao je.

“Postojao je drugi način, a to je bilo suđenje. Nikad ne bih išao na sud protiv Barce, jer je to klub koji volim i koji mi je pružio sve otkako sam stigao. To je klub mog života, stvorio sam svoj život ovdje. Znam da mi nije palo na pamet odvesti Barcu na sud”, naveo je Messi.

(StarMo)