Naslovnica Politika Mesić o Plenkoviću i Milanoviću: Kao dva jarca…

Mesić o Plenkoviću i Milanoviću: Kao dva jarca…

113
Stjepan Mesić

Pula — Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić je u Puli podupro kandidaturu Borisa Miletića za istarskog župana te Elene Puh Belci za gradonačelnicu Pule, ocijenivši da je Istra “uvijek prednjačila u civilizacijskom smislu, a otkad se Hrvatska osamostalila, još i više”.

Komentirajući posljednje medijske sukobe hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića, Mesić je rekao kako mu “sve to izgleda kao dva jarca na brvnu, gdje svaki drži tu svoju poziciju, ali to ne znači da će prijeći na drugu stranu”.

Slažem se i dobro je da čovjek kaže ono što misli, ali sad je došlo vrijeme da se napravi jedan iskorak. U Hrvatsku moraju dolaziti državnici s kojima se može uspostaviti veza koja može koristiti hrvatskoj privredi – istaknuo je Mesić i dodao kako se upravo “zbog privrednih razloga mora napraviti iskorak”.

– Dobro je da ljudi znaju ko šta zna jer su se do sada predsjednik i premijer dokazivali što oni sve znaju i vidjelo se da su to intelektualci koji puno znaju. Treba sad vidjeti što će oni napraviti jer oni su izabrani ne zato da pričaju ljudima šta oni znaju, nego da naprave taj korak koji će ljudima osigurati bolji život. To njih zanima. Predugo su se zadržali na međusobnom hrvanju i dokazivanju. To je prošlost. Sad treba napraviti ono što je korisno za ovu zemlju – zaključio je Mesić.

(StarMo)