Naslovnica Region Merkel stiže na Balkan

Merkel stiže na Balkan

82

Beograd — Njemačka kancelarka Angela Merkel posjetit će u ponedjeljak, 13. septembra Srbiju gdje će se sastati sa predsjednikom te zemlje Aleksandrom Vučićem.

Kancelarka Merkel u Beogradu će s predsjednikom Vučićem razgovarati o bilateralnim odnosima, ekonomsko-političkim odnosima i pitanjima evropske perspektive.

Nakon sastanka predsjednik Srbije i njemačka kancelarka obratit će se novinarima.

Kako je najavljeno, Merkel će se u Beogradu sastati i s predstavnicima civilnog društva zemalja zapadnog Balkana, prenose bh. mediji.

Dan kasnije, u utorak, 14. septembra kancelarka Merkel boravit će u Tirani, gde će imati bilateralni sastanak s albanskim premijerom Edijom Ramom s kojim će razgovarati o bilateralnim i ekonomskim pitanjima, kao i približavanju te zemlje EU.

Nakon toga, kancelarka će prisustvovati ručku s premijerima svih zemalja zapadnog Balkana, na kojem će glavna tema biti regionalna saradnja, a potom je predviđena konferencija za medije.

Pred povratak u Berlin, Merkel će imati bilateralne sastanke s premijerima BiH, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kosova, prenosi Tanjug.

(StarMo)