Naslovnica Mostar Merhamet u Hercegovini: 20 hiljada iftarskih somuna za Ramazan

Merhamet u Hercegovini: 20 hiljada iftarskih somuna za Ramazan

510

Mostar — U toku je velika akcija Regionalnog odbora Merhameta Mostar u sklopu koje aktivisti ove organizacije na širem području Hercegovine svakog dana dijele iftarske somune.

Podjela se vrši porodicama u potrebi, starijim osobama i postačima, a krajnji cilj je podijeliti oko 20.000 somuna tokom svetog islamskog mjeseca.

Somuni se, prema riječima direktora Regionalnog odbora Merhameta Mostar Adnina Hasića, dostavljaju i u Konjic, Jablanicu, Duvno, Prozor-Ramu, a u skorije vrijeme će i u Čapljinu, Stolac i Trebinje.

“Naša velika želja je uljepšati ili obogatiti Ramazan vjernicima te ući u domove hiljada postača. Želimo s njima osjetiti i proživjeti blagodati svetog mjeseca. Somuni se inače dostavljaju prema ranije utvrđenom planu i idu na kućne adrese u svim navedenim gradovima”, kaže Hasić.

Posebno ističe da je projekat prepoznat od mnogobrojnih mostarskih i hercegovačkih udruženja koja volonterskim angažmanom doprinose da se zajedničkim snagama realizira hajr djelo.

“Naš glavni partner ovog puta je Humanitarna organizacija ‘Izvor pomoći’, dok distribuciju i podjelu somuna na terenu realizuju volonteri Sportskog udruženja ‘Mahala’, Udruženja građana ‘Opine’, Udruženja građana ‘Nova snaga’, Omladinskog saveza ‘Bijelo Polje’, Sportskog društva ‘Dubravka’ i mnoge druge grupe i pojedinci iz brojnih džemata u Hercegovini”, navodi Hasić.

 

(StarMo)