Naslovnica Mostar Merhamet Mostar: Značajna pomoć Istočnoj Hercegovini

Merhamet Mostar: Značajna pomoć Istočnoj Hercegovini

152

Mostar — Direktor Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar Adnin Hasić i njegovi saradnici u petak su posjetili Trebinje, Bileće i Gacko, te je dostavio značajnu pomoć za povratnike u Istočnoj Hercegovini.

Naime, riječ je 250 ramazanskih paketa koje je osigurao „Merhamet“ Švedske, a koji redovno pomaže bošnjačke povratnike na ovom prostoru.

“Danas smo, takođe, uručili poklon bonove ‘Merhameta’ Njemačke u vrijednosti od po 50 KM za desetero povratničke djece u Gacku. Bonovi se mogu iskoristiti za kupovinu odjeće, obuće i školskog pribora u svim ‘Bingo’ tržnim centrima. U Bileći smo ponovo posjetili Fatu Jaganjac, jedinu povratnicu u grad i uručili joj ramazanski paket”, kaže Adnin Hasić, saopšteno je iz Merhameta.

Prema njegovim riječima, aktivisti Regionalnog odbora „Merhameta“ Mostar i njegovih osnovnih odbora na području Hercegovine u narednim danima će vršiti distribuciju i podjelu prehrambenih paketa za porodice slabijeg materijalnog stanja, kako bi Ramazanski bajram dočekale u boljim i dostojanstvenijim uslovima.

“Ovom prilikom posebno se želim zahvaliti kompanijama ‘HP Investing’, ‘Hercegovinalijek’, ‘MZ Company’ i ‘BH Telecom’, koje redovno pomažu rad Regionalnog odbora ‘Merhameta’ Mostar, osiguravajući transport i skladištenje robe”, rekao je Hasić.

(StarMo)