Naslovnica Život Merhamet Mostar: I ove godine akcije Kurban

Merhamet Mostar: I ove godine akcije Kurban

514

Mostar — Regionalni odbor Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” Mostar tradicionalno, i ove godine provodi akcije “Bosanski kurban” i akciju “Kurbani u Mekki i Australiji”.

U okviru akcije „BOSANSKI KURBAN“, koja traje do 21. jula 2021. godine, „Merhamet“ će nabavljati domaće kurbane od naših poljoprivrednih proizvođača i povratnika, saopšteno je iz te organizacije.

Uplatom kurbana građana u „Merhametu“ pomaže se rad i obezbjeđuje meso za čitavu godinu za 41 „Merhametovu“ narodnu kuhinju i njihove punktove širom BiH, u kojima svakodnevnomo hrane oko 8.000 socijalno ugroženih građana i njihovih porodica.

“Istovremeno pomažemo naše poljoprivredne proizvođače, povratnike, nezaposlene demobilisane borce, brojna udruženja, socijalne ustanove i socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine”, izjavio je Adnin Hasić direktor Regionalnog odbora Merhameta Mostar.

Donacija za domaći kurban iznosi 350 KM i tu nude mogućnost da svi oni koji žele mogu prisustvovati klanju kurbana u klaonicama u Sarajevu i Visokom, te dostavu kubanskog mesa na kućnu adresu za one koji žele zadržati trećinu kurbana za svoju porodicu „Merhamet“ će primati i donacije za nabavku kurbana iz MEKKE i AUSTRALIJE.

Akciju, koja traje do 19. jula, provodi „Merhamet“ Švedske, a u akciji učestvuje i HO „Merhamet“ MDD sa svojim organizacionim jedinicama. Klanje kurbana se obavlja u Meki i Australiji, u skladu sa islamskim principima.

“Na ovaj način pomažemo ugroženo muslimansko stanovništvo u kriznim područjima. Donacija za kurban iz Mekke i Australije iznosi 270 KM. Donacije za nabavku domaćih kurbana i kurbana iz Meke i Australije se primaju u kancelariji Regionalnog odbora Mostar i osnovnim odborima u Konjicu i Jablanici u sklopu kojeg djeluje i naš javna kuhinja.

Uplate se mogu izvršiti na žiro račun Regionalnog odbora “Merhameta” Mostar Vakufska banka : 1604600046787940 Sve dodatne informacije se mogu dobiti kod naših sekretara osnovnih odbora na brojeve telefona: RO Mostar: +387 62 800 077 OO Konjic: +387 62 442 105 OO Jablanica: +387 36 752 950 e-mail:merhamet.mostar@gmail.com”, saopšteno je iz Merhameta.

(StarMo)