Naslovnica Život Merhamet Mostar: Briga za ugrožene porodice u Hercegovini

Merhamet Mostar: Briga za ugrožene porodice u Hercegovini

328

Mostar — Regionalni odbor MDD Merhamet Mostar svakodnevno posjećuje i pomaže socijalno ugrožene porodice na području cjele Hercegovine – javili su iz ove organizacije.

Svi Osnovni odbori Merhameta koji djeluju u sklopu Regionalnog odbora Mostar su maksimalno aktivni na svojim područjima. Posebno se ističe Osnovni odbor Merhameta u Jablanici koji je po naredbi Općinskog štaba civilne zaštite uspostavio koordinaciju nevladinih organizacija u periodu pandemije. Merhametova javna kuhinja u Jablanici obogatila je dnevni meni i priprema preko 100 obroka dnevno koji se dostavljaju na kućne adrese osobama starijim od 65 godina. Također vrši se dostava lijekova i drugih namirnica starijim osobama, ali i onima koji su u samoizolaciji, plaćanje računa starijim osobama sa područja Jablanice – javili su iz Merhameta Mostar.

Dodaju kako “djeluju u skladu sa naredbama i preporukama Federalnog štaba civilne zaštite i drugih nadležnih organa i institucija u vremenu pandemije korona virusa”.

Merhamet nastoji u skladu sa svojim mogućnostima i dodatnim angažmanom pružiti pomoć svima kojima je pomoć potrebna. Naše napore prepoznaju mnogi građani ali i pojedinici iz javnog, društvenog, političkog i sportskog života koji žele da daju svoj doprinos i pridružuju se Merhametovom volonterskom timu.

(StarMo)