Naslovnica Život Merhamet Mostar: Akcijom “Kurbani” pomoć domaćim proizvođačima

Merhamet Mostar: Akcijom “Kurbani” pomoć domaćim proizvođačima

531

Mostar — Muslimansko dobrotvorno društvo (MDD) “Merhamet” RO Mostar provodi akciju “Kurban 2020./1441.”, saopšteno je iz te organizacije.

Merhamet kurbane nabavlja u Bosni i Hercegovini, Saudijskoj Arabiji i Australiji, a po prvi put,“Merhamet” je organizovo klanje kurbana u Meki.

U okviru akcije „Bosanski kurban“, koja traje do 2. augusta, HO „Merhamet“ MDD će nabavljati domaće kurbane od bh. poljoprivrednih proizvođača i povratnika.

„Na ovaj način, ‘Merhamet’ obezbjeđuje meso za svojih 30-ak javnih kuhinja u BiH, u kojima svakodnevno hrani oko 8.000 socijalno ugroženih građana. Istovremeno, ovom akcijom ‘Merhamet’ pomaže bh. poljoprivredne proizvođače, povratnike, nezaposlene demobilisane borce, brojna udruženja, socijalne ustanove i socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine.

Svima koji to žele, ‘Merhamet’ nudi mogućnost prisustvovanja klanju kurbana u klaonicama u Sarajevu i Srebrenici“. Donacija za domaći kurban iznosi 350 KM. Do 30. jula primat ćemo donacije za nabavku kurbana iz Meke i Australije”, izjavio je Mithad Brkan direktor Regionalnog odbora Merhameta Mostar.

“Akciju provodi ‘Merhamet’ Švedske, a u njoj učestvuje i HO ‘Merhamet’ MDD sa svojim organizacionim jedinicama. Klanje kurbana se obavlja u najsvetijem gradu muslimana Meki, kao i u Australiji, u skladu sa islamskim principima. Na ovaj način, ‘Merhamet’ pomaže ugroženo muslimansko stanovništvo u kriznim područjima, u Africi i Aziji“, ističe Brkan.

Donacija za kurban iz Meke i Australije iznosi 270 KM. Donacije za nabavku domaćih kurbana i kurbana iz Meke i Australije se primaju u osnovnim odborima „Merhameta“ u Konjicu, Jablanici, Prozoru i sjedištu Regionalnog odbora u Mostaru od 9 do 13 sati.

Također uplate za kurban se mogu izvršiti na žiro račun 1604600046787940. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na broj 062 800 077 Sjedištu Regionalnog odbora Merhameta u Mostaru.

(StarMo)