Naslovnica BiH Merhamet dopremio pomoć migrantima u Vučjak

Merhamet dopremio pomoć migrantima u Vučjak

526

Bihać — Muslimansko dobrotvorno društvo “Merhamet” dopremilo je u subotu konvoj pomoći u Bihać za migrante koji se nalaze na kampu Vučjak.
U šest kombi vozila stigla je pomoć u hrani, vodi, voću, sredstavima za higijenu, ćebadima i drugih potrepštinama – javlja federalna.ba.

Veliki Merhametov tim predvodio je predsjednik ove humanitarne organizacije Kenan Vrbanjac, a u kojem su i direktori svih devet Merhametovih regionalnih odbora. Pored toga, članovi Merhameta iz Tuzle su u svojoj Narodnoj kuhinji Imaret skuhali obroke i dopremili ih u Bihać.

Predsjednik HO MDD Merhamet Kenan Vrbanjac je podsjetio da Merhamet od početka krize pomaže migrante u Unsko-sanskom kantonu, ali i one u Tuzli, Sarajevu i Mostaru te da ovo nije prvi Merhametov konvoj koji je stigao u Bihać.

“Ovaj put smo se odazvali na poziv, odnosno javni apel reisul-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića da se pomogne migrantima. Željeli smo da ovu našu akciju provedemo na dan rođenja Muhammeda a.s., te smo tim povodom u jednoj od naših javnih kuhinja pripremili i halvu za sve migrante u kampu Vučjak. Inače, Regionalni odbor Merhameta u Bihaću od samog početka migrantske krize redovno pomaže ovim nevoljnicima kako bi im olakšao njihov migrantski život. Isto tako, Regionalni odbor Merhameta u Tuzli, u svojoj Narodnoj kuhinji Imaret svakodnevno priprema po dva obroka za migrante kojih je sve više u tom gradu”, istakao je Vrbanjac.