Naslovnica Mostar Merhamet: Bonovi za djecu s područja Čapljine

Merhamet: Bonovi za djecu s područja Čapljine

282

Čapljina — Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar u ponedjeljak je na području općine Čapljina podijelio poklon bonove za 24 djece (starosti do 17 godina) iz socijalno urgoženih i povratničkih porodica. Bonove je na terenu podijelio sekretar Osnovnog odbora „Merhameta“ Konjic Jasmin Ahmić, saopšteno je iz Merhameta.

Riječ je o donaciji koju je obezbijedio „Merhamet“ Njemačke, u sklopu projekta „Kinderkarawane 2021“. Vrijednost poklon bona je 50 KM, može se iskoristiti u svim „Bingo“ tržnim centrima za kupovinu odjeće, obuće, školskog pribora i slatkiša.

– Zahvaljujemo se „Merhametu“ Njemačke na vrijednoj donaciji, kojom smo danas obradovali djecu i na području Čapljine. Hvala i direktorici Osnovne škole u Čapljini Harisi Džaferović koja nam je pomogla da poklon bonove uručimo na kućne adrese i da ih dobiju djeca kojima je pomoć zaista potrebna – kazao je direktor Regionanog odbora „Merhameta“ Mostar Adnin Hasić.

Porethodnih dana, Regionalni odbor „Merhameta“ Mostar realizovao je podjelu poklon bonova u Prozoru, Jablanici, Konjicu i Stocu.

– Do sada smo ukupno podjelili bonove za 268 djece iz porodica slabijeg materijalnog stanja. Akciju nastavljamo na području Duvna, Mostara i Istočne Hercegovine – kazao je Hasić.

(StarMo)