Naslovnica Mostar Melida Hasanagić je najbolja doktorica u HNK

Melida Hasanagić je najbolja doktorica u HNK

615

Mostar — Dodjela priznanja najboljem ljekaru i najboljem timu porodične medicine za 2019./2010. godinu u Hercegovačko-neretvanskom kantonu (HNK) upriličeno je u srijedu, a priznanje je dodijeljeno doktorici Melidi Hasanagić i članicama njenog tima, medicinskim sestrama Šahziji Slipičević i Amri Đulić.

Priznanje je doktorici Hasanagić uručio direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK Rade Bošnjak, saopšteno je iz ZZO HNK-a.

Također, Domu zdravlja Stari grad Mostar direktor Bošnjak uručio je novčanu nagradu u iznosu od 2.000 maraka, a nagradu je, u ime direktora Doma zdravlja Stari Grad Mostar, preuzela šefica Službe za porodičnu i opću medicinu Selma Burić – Vejzović.

Dodijeljenu nagradu Dom zdravlja Stari Grad Mostar moći će utrošiti isključivo u svrhu edukacije tima porodične medicine kojem je dodijeljeno priznanje najboljeg ljekara i najboljeg tima porodične medicine.

Bošnjak je tokom uručenja priznanja istakao kako je jačanje primarne zdravstvene zaštite već godinama jedan od strateških ciljeva Zavoda te kako vjeruje da će još dugo tako i ostati.

Specijalistica porodične medicine Melida Hasanagić zahvalila je na uručenom priznanju u svoje i u ime svoga tima kazavši kako joj je drago da je Zavod prepoznao važnost primarne zdravstvene zaštite, posebno porodične medicine.

Kazala je i to kako je ovo priznanje za nju najveće i najznačajnije priznanje koje je dobila u svom radu jer dolazi od osiguranika, kolega i Zavoda kao partnera s kojim svakodnevno sarađuje, saopšteno je iz Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a.

(StarMo)