Naslovnica Život Mektić: Tačno je, Sud je odbio montiranu optužnicu

Mektić: Tačno je, Sud je odbio montiranu optužnicu

308

Sarajevo — Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić rekao je da je Sud BiH odbio potvrditi optužnicu koju je Tužilaštvo BiH podnijelo protiv njega.

“Tačno je da je Sud BiH odbio potvrditi optužnicu i da ju je vratio Tužilaštvu”, rekao je Mektić novinarima u Sarajevu, podsjećajući da je već govorio o tome da je riječ o “montiranoj optužnici koja je rezultat političke osvete” prema njemu putem glavnog tužioca BiH Gordane Tadić i postupajućeg tužioca Vedrane Mijović, prenose bh. mediji, pozivajući se na Srnu.

Mektić je dodao da će, s obzirom na optužnice protiv njega, preduzeti sve mjere i podnijeti krivične prijave za lažno utuženje i prijavu disciplinskom tužiocu Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH.

On tvrdi da su sredstva iz evropskih IPA fondova trošena na “čist i transparentan” način jer je Evropska komisija u Sarajevu angažovala revizorsku kuću koja je potvrdila regularnost i korektnost projekta.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića (63) i još tri osobe zbog zloupotrebe položaja, čime je, prema optužnici, pričinjena ukupna šteta od 244.764 KM.

(StarMo)