Naslovnica Politika Mektić sasvim iskreno: Dodik nas je preveslao!

Mektić sasvim iskreno: Dodik nas je preveslao!

91
DRagan Mektić

Sarajevo — Zastupnik SDS-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine Dragan Mektić rekao je za N1 da se nada da će oni koji manipulišu ovom situacijom ubrzo urazumiti i da će se ubrzo vratiti u institucije i početi raditi, komentarišući blokadu institucija BiH. Istakao je i da smatra da je Dodik “preveslao opoziciju”, i da to nije prvi put.

“Bio sam u zgradi Parlamenta danas, imao sam neke sastanke i sutra ću ih imati ali nemam posla kada je u pitanje parlamentarno zasjedanje. Bio je pokušaj kolegija da se dogovori sjednica, taj pokušaj je propao. Nemam informacije šta će se dalje dešavati“, rekao je Mektić za N1.

Rekao je i da nije vidio kolege iz RS, zastupnike, da dolaze na posao te da ne zna da li dolaze ili ne.

“Ja sam za to da se vratimo u institucije, da počnemo da radimo. Mislim da bez obzira o kakvoj se krizi radi, jedini izlaz je da što prije sjednemo i dogovorimo se“, istakao je.

“Predsjednik Srpske demokratske stranke i ja smo tog mišljenja da treba sjesti, pa i sa Schmidtom treba razgovarati, tražiti rješenja. Čemu vodi jedna ovakva blokada. Šta je krajnji rezultat? Kakav se cilj želi postići ovom blokadom? Mi u interesu građana BiH moramo raditi daleko više“, komentarisao je Mektić.

 

(StarMo)