Naslovnica BiH Mektić o optužnici: Osveta glavne tužiteljice

Mektić o optužnici: Osveta glavne tužiteljice

296

Sarajevo — Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv donedavnog državnog ministra sigurnosti Dragana Mektića, u slučaju u kojem njega i još tri službenika Ministarstva sigurnosti BiH tereti za zloupotrebu položaja i korupciju u provedbi jednog od projekata koji u BiH finansira Evropska unija.

Iz Delegacije EU u BiH su za Radio Slobodna Evropa rekli kako ne mogu komentarisati procese koji su u toku u Tužilaštvu BiH.

Dragan Mektić, aktuelni poslanik Srpske demokratske stranke (SDS) u Zastupničkom domu Parlamenta BiH za Radio Slobodna Evropa je, na molbu da prokomentariše optužnicu, ustvrdio da se radi o osveti, te podsjetio kako je već pet godina govorio o kriminalu i korupciji, te nepotizmu u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, prozivajući glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH, Gordanu Tadić.

“Potpuno sam bio svjestan da su prevrnuli hiljadu stvari ne bi li se meni osvetili i da su išli direktno da pokušaju meni da se osvete. Uhvatili su se jedne stvari koja je čista nebuloza, jednog projekta koji je doniran od strane Evropske unije i koji je realizovan. Reviziju je poslije izvršila nezavisna revizorska kuća koju je angažovala Evropska unija i koja je dala pozitivan izvještaj”, navodi Mektić.

Prema njegovim riječima, u cijelom slučaju se radi o “ličnoj, paranoičnoj osveti glavne tužiteljice”.

Mektić je dok je bio na funkciji ministra sigurnosti opetovano izlazio u javnost proteklih godina, sa optužbama o katastrofalnom stanju u radu Tužilaštva BIH.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)