Naslovnica Život Mehamet Švedske tokom ramazana prikupio 155 hiljada KM pomoći za socijalno ugrožene...

Mehamet Švedske tokom ramazana prikupio 155 hiljada KM pomoći za socijalno ugrožene u BiH

193

Stockholm — “Merhamet” Švedske osigurao je tokom mjeseca ramazana pomoć za socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine, u vrijednosti od 155.000 KM.

Ramazansku akciju “Merhameta” Švedske podržale su pojedine islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj, klubovi Bosanaca i Hercegovaca, te partnerske organizacije iz Australije – PAA (Penny Appeal Australia) i HFA (Humanity For All – Australia).

Predsjednik “Merhameta” Švedske Fehim Halilović naglasio je da su u ovogodišnjoj akciji osigurana sredstva za 3.000 ramazanskih paketa, 2.000 iftara, kao i 200 bajramskih paketa/ruksaka za djecu iz socijalno ugroženih porodica.

Pomoć je podijeljena posredstvom Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhameta” u Bosni i Hercegovini i njegovih organizacionih jedinica širom zemlje.

Ramazanski prehrambeni paketi, njih 3.000, podijeljeni su povratničkim porodicama u 46 gradova Republike Srpske. Dvije hiljade iftara pripremljeno je u “Merhametovim” narodnim kuhinjama u Tuzli, Bihaću, Zenici, Sarajevu, Maglaju, Bosanskom Novom i Bosanskoj Dubici, a dio iftara je pripremio i Regionalni odbor „Merhameta“ Goražde.

Iftari su podijeljeni korisnicima ‘Merhametovih’ kuhinja. Drugi dio su, ‘Merhametovi’ aktivisti i volonteri, dostavljali na kućne adrese starih, bolesnih i iznemoglih osoba.

(StarMo)