Naslovnica Život Medvedev: Evropi prijete prazne police, hiperinflacija i bankrot

Medvedev: Evropi prijete prazne police, hiperinflacija i bankrot

150
Medvedev i Putin

Moskva — Dmitrij Medvedev, bivši ruski premijer i potpredsjednik ruskog Sigurnosnog vijeća, kaže kako “evropski finansijski sistem nije stabilan” te da “Evropljani gube povjerenje”.

Kako javlja ruska prorežimska agencija TASS, Putinov bliski saveznik Medvedev je komentarisao nedavne izjave predsjednice Evropske komisije Ursule von der Leyen, koja je kazala kako je bankrot Rusije “pitanje vremena”.

“Ruski bankrot za sobom bi mogao povući bankrot Evrope, kako onaj moralni tako i, lako moguće, onaj stvarni”, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu, prenosi Index.hr.

Ironično je dodao kako “vlasti EU-a mogu očekivati veliku zahvalnost običnih Evropljana za hiperinflaciju koja se ne može svaliti na zle Ruse, za manjak osnovnih prehrambenih namirnica u trgovinama i za priljev izbjeglica, koji će stvoriti val nasilnih zločina”, napisao je Medvedev.

“U tom slučaju ljudi u Briselu morat će promijeniti svoju retoriku. U protivnom će se dim zapaljenih guma širiti ulicama evropskih gradova u slavu heroja s Majdana”, napisao je Putinov saveznik, prenosi Index.

Što se tiče izjava Von der Leyen, Medvedev piše kako se one “ne bave patnjama ljudi, završetkom specijalne vojne operacije ili željom za mirom u Ukrajini, nego za ruskim bankrotom”.

“To je ono o čemu sanjaju. To je osnovna strategija Evropske unije. To je ono što mazohisti iz Brisela i njihovi prijatelji s druge strane okeana zaista žele”, zaključio je Medvedev.

(StarMo)