Naslovnica Život Međugorje: Predsezona bolja, nego prošle godine

Međugorje: Predsezona bolja, nego prošle godine

149

Međugorje — U Međugorju su relativno zadovoljni predsezonom i brojem gostiju, rekao je u razgvoru za Fenu voditelj Ureda Turističke zajednice (TZ) Međugorje Željko Vasilj.

– Za ovaj dio godine zadovoljni smo brojem gostiju. Već od ukršnjih blagana imamo kontinuiran broj gostiju u Međugorju svaki dan. U prosjeku su to gosti iz 10 i 15 stranih zemalja, koji se registriraju u župnom uredu – rekao je Vasilj.

Vasilj je izjavio kako trenutačno u Međugorju boravi popriličan broj gostiju iz prekooceanskih zemalja, što im daje nadu da će sezona biti dobra.

– Prisutni su gosti iz Sjeverne, Srednje i Južne Amerike pa sve do Južne Koreje, što nam daje još više optimizma da ćemo i s europskim gostima imati bolju sezonu – smatra voditelj TZ u Međugorju.

Vasilj navodi kako je u predsezoni važan kontinuiran rast gostiju.

– Na dnevnoj bazi imamo kontinuiranu brojku od dvije tisuće turista. Prednjače Poljaci, Irci, Talijani, Španjolci dolaze u većem broju, ima i Amerikanaca. Vikend dani su još bolji jer dođe veliki broj hodočasnika iz Hrvatske, koji onda pojačaju ukupnu brojku – ističe Vasilj.

Kako kaže, sezona ide u dobrom smjeru, ali trebat će još vremena da se dostignu brojke iz 2019. godine.

 

(StarMo)