Naslovnica BiH Među uhapšenim i nosioci pravosudnih funkcija

Među uhapšenim i nosioci pravosudnih funkcija

274

Sarajevo — Tim tužilaca i istražilaca iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, od ranih jutarnjih sati, nalazi se na terenu gdje koordinira aktivnosti policijskih pripadnika SIPA-e, MUP-a RS, policije Brčko Distrikta BiH i MUP-a KS, u aktivnostima lišenja slobode i pretresa većeg broja osumnjičenih osoba.

Aktivnosti su usmjerene na procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet opojnih droga, neovlašten promet oružjem, kao i niz drugih krivičnih djela.

Tokom istrage prikupljeni su dokazi o povezanosti osumnjičenih sa pripadnicima grupa organiziranog kriminala koje djeluju u susjednim zemljama.

Među osobama lišenim slobode ima i nosilaca pravosudnih funkcija.

U okviru predmeta, ostvarena je značajna međunarodna saradnja Tužilaštva BiH sa partnerskim institucijama u zemljama regiona i EU, kao i strukturama EUROPOL-a i EUROJUST-a.

Nakon provodenih aktivnosti lišenja slobode i pretresa, postupajući tužilac dat će instrukcije i naredbe za dalje aktivnosti, saopšteno je iz Tužilaštva BiH, prenosi federalna.ba.

(StarMo)