Naslovnica Politika Medijski izvori: Kordić bi mogao “izaći na liniju” Komšiću umjesto Čovića?

Medijski izvori: Kordić bi mogao “izaći na liniju” Komšiću umjesto Čovića?

156

Mostar — Stranke okupljene oko HNS BiH nastupit će imati zajedničke kandidate za Predsjedništvo BiH, te Republiku Srpsku – odluka je HDZ-a BiH i stranaka koje kroz HNS zajedno s njima djeluju.

Ovu informaciju potvrdio je potpuno jasno u ponedjeljak i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović – piše Dnevni list.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ne želi ući u još jednu utrku protiv Željka Komšića, tvrdi Dnevni list, koju kako se navodi, “očito smatra da bi je opet izgubio”.

Informaciju da Dragana Čović neće biti kandidat za člana Predsjedništva BiH Dnevni list je već objavio, a takvu Čovićevu odluku prije nekoliko dana najdirektinije je potvrdio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović koji je jasno izjavio da mu je Dragan Čović rekao da neće biti kandidat za najvišu državnu funkciju u BiH.

Nakon izostanka Čovića u opticaju je bilo više imena, ali je po izvorima iz HDZ-a BiH jedna od najozbiljnijih opcija koju treba samo formalizirati na HNS-u BiH je da kandidat koji će se suprotstaviti Željku Komšiću bude mostarski gradonačelnik Mario Kordić!

U HDZ-u BiH smatraju da je Kordić u posljednje vrijeme od lokalnih mostarskih izbora “postao prepoznatljivo lice”, koje će moći “ušminkati duboko kompromitirani HDZ BiH, ali i HNS BiH, te uz Čovićevu pomoć oko sebe homogenizirati većinu hrvatskog biračkog tijela. Pogotovo kada je riječ o Hercegovini.

(StarMo)