Naslovnica Život Mediji: Naučnik ubijen iz mitraljeza na daljinski

Mediji: Naučnik ubijen iz mitraljeza na daljinski

381
Mohsen Fakhrizadeh

Atlanta — Prema posljednjim informacijama, sumnja se da je glavni iranski nuklearni naučnik Mohsen Fakhrizadeh u petak nedaleko od Teherana ubijen iz mitraljeza na daljinsko upravljanje, te da se ubica nalazio u drugom automobilu u blizini.

Uz najviše iranske zvaničnike koji krive Izrael za ubistvo Fakhrizadeha, vrhovni vođa ajatolah Seyyed Ali Hamnei i drugi obećali su osvetu za ubistvo glavnog nuklearnog stručnjaka u Iranu.

Nakon atentata uslijedili su brojni izvještaji o ubistvu u medijima koji su bili poprilično različiti. U jednom od njih je navedeno da je Fakhrizadeh putovao sa suprugom zajedno sa tri vozila u kojem se nalazilo osiguranje, te da je izašao iz automobila da provjeri šta se događa kada je čuo pucnjeve.

Nakon što je izašao, ubrzo je ustrijeljen mitraljezom na daljinsko upravljanja iz vozila Nissan koje je zaustavljeno na daljini od oko 150 metara od Fakhrizadehovog automobila, piše CNN pozivajući se na iranske medije, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Dalje se navodi da je Fakhrizadeh ustrijeljen najmanje tri puta te da je i njegov tjelohranitelj ubijen. Nakon pucnjave, Nissan je eksplodirao dok je sam napad trajao tri minute.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)