Naslovnica Izdvojeno Mediji: Komšić i Džaferović bili 200 metara od mjesta napada

Mediji: Komšić i Džaferović bili 200 metara od mjesta napada

465

Sarajevo/Kabul — Ministarstvo odbrane BiH zvanično je saopćilo da se danas u jutarnjim satima desio napad u američkoj vojnoj bazi Bagram u Afganistanu.

Upravo na tom lokalitetu, saznaje se, nalazili su predsjedavajući i član Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović koji su posjetili pripadnike Oružanih snaga BiH.

“Svi pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji su angažovani na izvršenju misije u bazi Bagram u Afganistanu, kao i članovi delegacije Bosne i Hercegovine koji su trenutno u posjeti u ovoj zemlji, su dobro i zdravo”, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH, podsjeća portal Kliux.ba.

Kako su naveli, naši vojnici nastavljaju izvršenje zadataka, a bh. delegacija nastavlja aktivnosti planirane programom posjete.

Komšić i Šefik Džaferović nalazili su se 200 metara od mjesta jutrošnjeg napada na najveću američku vojnu bazu u Afganistanu ”Bagram” u Kabulu, saznaje ATV.

Inače, oni su se jučer susreli sa predsjednikom Afganistana Ashrafom Ghanijem. Predsjedavajući PBiH Komšić i član Predsjedništva BiH Džaferović dočekani su u predsjedničkoj palati u Kabulu uz najviše državne počasti.

(StarMo)