Naslovnica Region Medalja i sablja lideru srpske stranke u CG

Medalja i sablja lideru srpske stranke u CG

486

Beograd — Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin uručio je bivšim pripadnicima Vojske Jugoslavije (VJ) iz Crne Gore Andriji Mandiću, inače jednom od političkih lidera Srba u Crnoj Gori, i Danilu Lekoviću Vojne spomen-medalje za doprinos sistemu odbrane Srbije, saopšteno je iz ministarstva.

Vulin je poslije uručivanja priznanja, istakao da svi koji su 1999. branili Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ) zaslužuju podjednaku pažnju i poštovanje, bez obzira da li su državljani Srbije ili Crne Gore.

“Svako ko je te 1999. godine bio uz svoj narod i uz svoju zemlju, zaslužuje naše poštovanje i zaslužuje da mu se i na ovaj način odužimo. Predsjednik Aleksandar Vučić, vrhovni komandant Vojske Srbije, održao je istorijski govor. Svaki državni organ Republike Srbije je dužan da nakon tog govora uradi svoj dio, da sve od sebe da se upravo na taj način pokaže srpskom narodu u Crnoj Gori”, rekao je Vulin, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prema njegovim rečima, predugo je trajalo i “mnogo decenija je prošlo od kako su Srbi u Crnoj Gori mogli da budu sigurni da je država Srbija čvrsto uz njih, da će uvijek biti uz njih i da će imati na koga da se oslone”.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)