Naslovnica Život McCartney na markama Kraljevske pošte

McCartney na markama Kraljevske pošte

79
Paul McCartney

London — Paul McCartney ima brojne glazbene hitove, titulu viteza, ali sada će se bivši član Beatlesa naći i na poštanskim markama Royal Maila.

Britanski poštanski operater Royal Mail je javio da će izdati kolekciju od 12 maraka posvećenih Paulu McCartneyu i njegovom radu, ističući da time želi odati počast “jednoj od najvećih muzičkih ikona svih vremena”.

Među poštanskim markama koje će biti objavljene povodom iznimne karijere Paula McCartneya nalazi se i set od osam naslovnica LP-a iz njegove solo karijere, a uključuje i njegov posljednji studijski album McCartney III.

Preostale četiri poštanske marke sadrže slike koje obuhvaćaju tri desetljeća McCartneya, dobitnika 18 nagrada Grammy, tokom rada u studiju.

– Paul McCartney i dalje je ključna figura rocka i popa, umjetnik čije je nasljeđe neizmjerno, ali čiji rad i dalje izaziva pažnju javnosti i kritike. Ova serija poštanskih maraka prigodno je odavanje počasti jednom od izuzetno voljenih i cijenjenih muzičara i muzičkoj ikoni u Velikoj Britaniji, rekao je David Gold iz Royal Maila.

(StarMo)