Naslovnica Život MC Pavarotti: Promocija knjige ‘Velesje’ Adnana Žetice

MC Pavarotti: Promocija knjige ‘Velesje’ Adnana Žetice

429
foto: arhiva

Mostar — Muzički centar Pavarotti nakon prošlomjesečne promocije romana “Blank” Feđe Štukana, organizuje promociju poetsko-putopisne knjige ‘Velesje’ [Synopsis, 2019.], mostarskog autora Adnana Žetice, saopšteno je iz MC Pavarotti.

Knjiga je, inače, prikaz unutrašnjeg senzibiliteta pjesnika, pripovjedača i esejiste koji kroz svoj književni izraz nerijetko vodi dijalog sa sobom, jednako kao i sa svojim čitaocem.

Dijelove ove knjige, još u rukopisu, autor je objavljivao na nekoliko regionalnih književnih portala, a hvalospjeve kritike knjiga je pridobila zahvaljujući vitalističkom neraskidivom kontinuitetu ideje o malim, privatnim pričama spram velikih priča Istorije.

Promocija Velesja zakazana je za četvrtak, 20. februara s početkom u 19:30 sati.

Knjigu će predstaviti pisac Adnan Repeša, profesorica književnosti Irma Marić, te sam autor, dok će razgovorom moderirati Elvedin Nezirović.

U muzičkom dijelu programa učestvovat će učenici Muzičke škole I i II stupnja, iz Mostara.

Adnan Žetica (Mostar, 1980), je dobitnik Ratkovićeve nagrade za najbolji neobjavljeni rukopis mladih autora za 2008. godinu, nagrade “Aladin Lukač” za najbolji poetski prvijenac (2009.) te nagrade univerzitetskih profesora na festivalu poezije u Trstu “Castelo di Duino” za pjesmu Sat (2008).

Objavio je zbirke poezije Ljudi poslovice (2009), Čovjek koji je znao Filipa Latinovicza (2013), Skica za bajku (2016). Objavljivao u značajnijim časopisima s područja Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (Motrištima, Sentu, Životu, Arsu). Zastupljen je u antologijama. Bio je jedan od osnivača i urednika na Portalu za književnost i kulturu Strane iz Mostara.

(StarMo)