Naslovnica Politika Mazalica: Nema otcjepljenja od “države Republike Srpske”

Mazalica: Nema otcjepljenja od “države Republike Srpske”

341

Sarajevo — Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u NSRS-u, u emisiji Dan uživo na televiziji N1 komentarisao je mnogobrojne teme, od migrantske krize do odnosa njegove stranke sa koalicionim partnerom DNS-om.

Dotakao se i komentara opozicionog kolege Nebojše Vukanovića koji je ustvrdio da se “Hercegovina treba otcijepiti od Republike Srpske” za koji je kazao da je “antisrpski”. Dodao je da nije moguće otcjepljenje niti jednog dijela od “države Republike Srpske”?!

N1: Nebojša Vukanović, poslanik u NSRS, na današnjoj redovnoj sjednici uputio je pitanje ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću o cijeni respiratora nabavljenih u ovom entitetu za vrijeme pandemije. Pitao je i koliko je od kupljenje opreme otišlo za hercegovačke gradove, te je konstantovao da bi se “Hercegovina trebala otcjepiti od RS-a”. Kako komentarišete ovu izjavu?

Od njega se ne mogu ničemu drugome ni nadati. Ako je njemu politička platforam cijepanje RS-a, mogu mu poručiti da od toga nema ništa. Svako zalaganje za otcjepljenje Hercegovine može se smatrati antisrpskom politikom. Nijedna normalna država ne podržava secesiju dijelova koji su integralni dio te države, ovim slučajem Republike Srpske.

Kompletan tekst je na ovom linku.

(StarMo)