Naslovnica Politika “Maštao da ubije Plenkovića”, pa pušten na slobodu

“Maštao da ubije Plenkovića”, pa pušten na slobodu

208

Kutina — Mušakarac koji je u suboti uhapšen na području Kutine, a koji je povezan s Danijelom Bezukom, te se tvrdi da je “maštao da usmrti premijer Hrvatske Andreja Plenkovića”, sinoć je, nakon ispitivanja, pušten na slobodu, javlja Hina.

Istražni sudija odbio je prijedlog za određivanje istražnog zatvora 63-godišnjaku iz Kletišta kod Kutine koji je je osumnjičen da je izrekao ozbiljne prijetnje hrvatskom premijeru te su mu određene mjere opreza, saopćilo je Općinsko državno odvjetništvo (ODO) u Sisku.

Ovaj 63-godišnjak prijetio je Plenkoviću i kod njega je pronašla oružje. Događaj se dovodi u vezu s elementima terorizma na Trgu sv. Marka u Zagrebu, saopćila je PU sisačko-moslavačka tijekom dana.

– Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika vlade. Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo kako je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta – kazali su iz policije.

(StarMo)