Naslovnica Region Masovna vakcinacija privrednika i iz BiH u Beogradu

Masovna vakcinacija privrednika i iz BiH u Beogradu

676

Beograd — Jutros je u Belexpo centru u Beogradu započela vakcinacija privrednika zapadnobalkanske šestorke koji su se odazvali pozivu Komorskog investicionog Foruma zapadnog Balkana, a čija je članica i Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine.

Vakcinacija će biti vršena danas i sutra. Pozivu se odazvalo više od 4.000 bosanskohercegovačkih privrednika, među kojima su vlasnici i zaposlenici kompanija, prenosi federalna.ba..

VTK/STK BiH zahvaljuje Privrednoj komori Srbije i Vladi Republike Srbije na iskazanoj solidarnosti i omogućenoj zajedničkoj vakcinaciji privrednika iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore, a koja dokazuje i pokazuje da je ekonomija ta koja nas i dalje spaja, navodi se u saopćenju.

Komora je uputila veliku zahvalnost i svim akterima uključenim u uspješnu relizaciju ove aktivnosti, budući da će, pored 4.000 bosanskohercegovačkih privrednika iz Bosne i Hercegovine, veliki broj njih biti i iz ostalih zemalja regiona.

Ističu kako se današnjim okupljanjem privrednika regiona šalje jasna poruka – “budućnost regiona je Region bez granica.”

Iako zahvalni, nadamo se da će pandemija koronavirusa proći i da nam u budućnosti neće trebati ovakve ili slične aktivnosti. Nadamo se i radujemo narednim susretima privrednika koji će se organizovati povodom otvaranja velikih proizvodnih pogona i širenja poznatih svjetskih brenova u zemlje regiona, zaklljučuje se na kraju saopćenja VTK/STK BiH.

(StarMo)