Naslovnica Region Markotić o djeci i Covidu: Nisu igračke, neka “igrači” kupe lutke!

Markotić o djeci i Covidu: Nisu igračke, neka “igrači” kupe lutke!

141
Alemka Markotić

Zagreb — – Nisu djeca naše igračke. Oni koji se žele igrati liječnika, neka kupe u trgovinama plastičnu lutku i plastičnu špricu i neka se igraju, a živu djecu neka prepuste struci, izjavila je Alemka Markotić na konferenciji nacionalnog Stožera civilne zaštite Hrvatske.

– U cijeloj Evropi rastu brojevi inficiranih i hospitaliziranih. Kontinuirano se šalju poruke svih institucija i struke da se ljudi cijepe. Dolazi zima i do ranog proljeća očejuje se više respiratornih bolesti, a lani je COVID pokazao koju snagu ima. Evidentno je da je visokozarazni delta-soj preuzeo primat, gotovo 100-postotni u Europi, izjavila je direktorica Klinike za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“.

Kazala je kako je ovih dana fokus stavljen i na djecu. Iznijela je podatak da mnogo zemalja intenzivno cijepi djecu od 12, 15 do 17 godina s dobrim odgovorom, pa i same djece, dodala je. Još je jednom pozvala sve da se cijepe i da se drže mjera u vremenu pred nama.

– Djeca su naša najdragocjenija populacija koju moramo štititi. Oni moraju jasno imati viziju što mi hoćemo od njih. Ona većinom jako dobro prihvaćaju mjere i nekad su pametnija i odgovornija od odraslih. Pustimo da odluke donosi struka, kazala je Markotić.

(StarMo)