Naslovnica Mostar Marić za RGM radio: Priželjkujem jači angažman SAD u Mostaru

Marić za RGM radio: Priželjkujem jači angažman SAD u Mostaru

565
Salem Marić; foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Govoreći za emisiju “Stanje stvari” mostarskog ‘RGM radija, predsjednik Gradskog odbora SDA Grada Mostara, Salem Marić je kazao kako “priželjkuje” jači angažman američke diplomatije u Mostaru.

“Nekako najviše još uvijek vjerujemo njima i oni svojim uticajem kod OHR-a i članica PUK-a (Vijeće za provedbu mira op.aut.) mogu puno uraditi i više se posvetiti pitanjima Grada Mostara i da ćemo konačno imati izbore” – kazao je Marić za RGM radio.

Dodaje i kako on “lično najviše očekuje od Ambasade SAD u BiH i posebnog američkog izaslanika za zapadni Balkan Matthew Palmera”.

Izjava koju sam čuo iz krugova međunarodne zajednice da su dva težišna pitanja koja je sebi gospodin Palmer postavio, a to su: Kosovo i Mostar” – kazao je Marić.

Na pitanje da li to znači da se u BiH “kreće od Mostara”, Marić je kazao kako treba imati na umu da se ove godine navršava 25 godina Dejtonskog sporazuma, te da bi za godišnjicu sporazuma “trebala biti upućena jedna snažna poruka, pošto je Mostar dio Dejtonskog sporazuma”.

(StarMo)