Naslovnica Politika Marić za RGM radio: Mi smo za dogovor probosanskih stranaka u Mostaru

Marić za RGM radio: Mi smo za dogovor probosanskih stranaka u Mostaru

299
Salem Marić - SDA

Mostar – Predsjednik GO SDA Grada Mostara, Salem Marić, kazao je govoreći za emisiju ‘Stanje stvari’ RGM radija da se nada da će na budućim lokalnim izborima u ovom gradu, probosanske stranke „imati barem minimalno jedinstvo“, obzirom da je vrlo izvjesno da će hrvatske političke opcije opet izaći pod okriljem Hrvatskog narodnog sabara (HNS).

Mi ćemo kao kao najjača i najodgovornija politička stranka u Mostaru pozvati sve probosanske stranke da budu dio jedne zajedničke liste. Ukoliko to ne bude moguće, onda je moguća neka koalicija ili alijansa, ali da to znači jedan minimum zajedničkih stavova“ – kazao je Marić.

On dodaje da, ako već ne bude jedne liste, da „onda treba postojati barem dogovor da će se poštovati izborni pobjednik sa najvećim brojem vijećnika, kako bi se ta politička opcija podržala u budućem Gradskom vijeću za izbor gradonačelnika“.

–  Nadam se da ćemo to ovaj put zajednički uraditi, a  mi ćemo pozvati probosanske stranke na jednu takvu širu koaliciju – kazao je lider GO SDA Grada Mostara.

 

(StarMo)