Naslovnica Izdvojeno Marić za Radio Sarajevo: Nisu to nikakve podjele Mostara…

Marić za Radio Sarajevo: Nisu to nikakve podjele Mostara…

399
Salem Marić - SDA; foto: arhiva - ilustracija

Mostar/Sarajevo — Nisu to nikakve podjele Mostara, kako nam se podvaljuje, već modeli zasnovani na najboljim iskustvima lokalne samouprave u Evropskoj uniji (EU), čemu, valjda, svi težimo – kazao je lider SDA Grada Mostara u razgovoru za portal Radio Sarajevo.

On smatra kako će Mostar “sačuvati jedinstveni karakter, kao velika urbana cjelina, ali će na osnovu ovoga sporazuma, itekako brinuti o ravnomjernom razvoju cijelog grada, a što je u interesu svih građana”.

– O podjelama pričaju oni koji nisu nudili rješenja, već samo pokušavali unijeti pometnju i ubrati jeftine političke poene – kaže Marić i naglašava da su “rregovori na kraju bili jedino rješenje, a da su ključnu ulogu u svemu tome, uz rukovodstva stranaka, odigrali su i međunarodni zvaničnici i diplomate iz prijateljskih zemalja”.

– Da se pitala samo SDA, siguran sam da bi ovaj sporazum već davno bio dogovoren, potpisan i implementiran, a Mostar bi imao lokalnu vlast, izabranu na redovnim izborima – naglašava Marić.

Lider mostarske SDA je ujedno prozvao “sve demokratske i probosanske snage da ujedine napore u pronalasku najboljih političkih opcija za Mostar, za Bošnjake i sve građane Mostara”.

– Vjerujem da će i druge političke stranke prepoznati važnost ovog trenutka za Mostar i njegove građane, te da će u dobroj vjeri udružiti snage, kako bismo stigli do zajedničkog cilja, a to je prosperitetni i jedinstveni Mostar – rekao je za Radio Sarajevo Salem Marić.

Cijeli razgovor je na ovom LINKU…

(StarMo)