Naslovnica Politika Marić: Neću biti kandidat za gradonačelnika

Marić: Neću biti kandidat za gradonačelnika

1131
Salem Marić - SDA Mostar

Mostar — Neću biti kandidat za gradonačelnika Mostara, kazao je u razgovoru za mogazin ‘Stav’ predsjednik GO SDA Grada Mostara  – Salem Marić.

Posebno ga je, dodaje, motivirala podrška mostarskog muftije mr. Salem ef. Dedovića, koji, također, svih ovih godina ulaže ogromne napore, u okviru svog djelovanja i poslanja, za dobrobit svih građana u Mostaru i regiji Hercegovine.

Pojašnjavajući ovu svoju odluku naglašava kako je u proteklih 12 godina politička situacija u Mostaru “bila vrlo bremenita i iscrpljujuća”, ta da su politički pritisci “najčešće bili usmjereni na GO SDA i na njega kao prvog čovjeka ove stranke u Mostaru”.

– Nije bilo jednostavno nadići ničim osnovane optužbe i nositi ogromnu odgovornost za stanje i poziciju Bošnjaka u Mostaru. Sad je to sve iza nas. Na najvećim stranačkim nivoima postigli smo dogovor sa HDZ-om o održavanju lokalnih izbora i mi to smatramo našom najvećom pobjedom. Sad je na građanima Mostara da na predstojećim izborima, na demokratski način, izaberu najbolje kandidate koji će u radu Gradskog vijeća doprinositi budućnosti ovoga Grada, regije i jačati ideje o modernom, naprednom, jedinstvenom Mostaru, kazao je za ‘Stav’ Marić.

On je “siguran da će Koalicija za Mostar 2020 ponuditi najbolje kandidate na listama i da ćemo ostvariti ubjedljivu pobjedu”.

– Naravno teško će to biti postići bez naše dijaspore koju i ovom prilikom pozivam da se do 06.10. 2020. registruju za izbore u Mostaru i da glasaju, a za koga će neka to sami odluče. Važno je da glasaju, poručio je Marić.