Naslovnica Mostar Marić: Koalicija je ostvarila odličan rezultat – Optužbe su “smišljeni pokušaj”

Marić: Koalicija je ostvarila odličan rezultat – Optužbe su “smišljeni pokušaj”

385
Salem Marić - SDA/Koalicija za Mostar

Mostar — “Što se mene lično tiče, te stranke koju predstavljam i Koalicije za Mostar 2020., mogu samo reći da onaj koji gubi ima pravo i da se ljuti” – kazao je za portal Radio Sarajevo lider mostarske SDA, Salem Marić, a u povodu krivične prijave HNS BiH za “izbornu prevaru” u Mostaru.

– Takve optužbe od strane hrvatskih političkih stranaka mi u Koaliciji doživljavamo kao smišljeni pokušaj da se relativiziraju rezultati lokalnih izbora u Mostaru, pa čak dovede i u pitanje legitimitet same Centralne izborne komisije “, kazao je Marić.

Dodaje i kako je Koalicija za Mostar 2020. “ostvarila odličan izborni rezultat, i to prije svega zbog dobro urađene kampanje, jasnih političkih stavova, ali i svog opredjeljenja da je spremna graditi ‘Mostar za sve’, bez obzira na nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost”.

– Poglašavanje bilo kakvih izbornih pobjednika ili licitiranje navodnog velikog broja vijećnika od strane bilo koga u ovom trenutku smatram potpuno neodgovornim ponašanjem, prije nego za to nadležni organi, poput Centralne izborne komisije (CIK), ne objave konačne rezultate izbora u Mostaru. To će biti jedina i prava istina, sve ostalo su samo špekulacije. Koalicija za Mostar je sigurna u svoj izborni uspjeh i neće nasjesti na tu vrstu igre, koja, očigledno, onima koji se baš i nisu dobro proveli na izborima odgovara, zaključio je Marić.

(StarMo)