Naslovnica Mostar Marić i Zalihić: “Vruća rasprava” na Face TV

Marić i Zalihić: “Vruća rasprava” na Face TV

297
Marić i Zalihić

Mostar/Sarajevo — Izabrani zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Salem Marić kazao je za ‘Face TV da je spreman napustiti poziciju u Gradskom vijeću Mostara, “ako SDP podrži kandidata za gradonačelnika, doktora Zlatka Guzina iz Koalicije za Mostar” – prenosi Slobodna Bosna.

Marić, smatra da u srijedu 10. oktobra “treba biti završena sjednica, bez obzira ko će biti gradonačelnik Mostara”.

– Nema više razloga za odgađanje. Neće oni kupovati vrijeme da se opet spinuje – poručio je Marić gostujući na TV Face u duelu sa vijećnikom BH Bloka Armanom Zalihićem (SDP BiH).

Obračajući se Zalihiću, Salem Marić je, između ostalog rekao: Pomozi mi da ne budem molim te! Glasaj za Zlatka Guzina, pet glasova i uzmite šta hoćete. Ne znam šta si se više svezao. Pokaži mudrost sada. Došao sam ovdje da prijateljski razgovaramo, a sada smo poslali gledaocima i građanima Mostara poruku kao da ne možemo ništa dogovoriti, a ja tvrdim da možemo. Moramo se izdići iznad nekih ličnih animoziteta, privatnih pa da u srijedu izaberemo dr. Zlatka Guzina za gradonačelnika, da Koalicija i BH Blok budu u vlasti. Čovjek je dobio 13.000 glasova. Evo, recite šta hoćete? Ja ih molim da glasaju i ja izlazim iz Gradskog vijeća. Dr. Guzin je svima prihvatljiv, vodio je uspješnu kampanju.

Zalihić je na ovaj Marićev poziv samo kratko odgovorio:


– U koaliciju sa SDA ne želimo ulaziti.

Kako je bilo u “dvoboju” na Face TV pogledajte i sami…