Naslovnica Region Maminjo “dolijao”: Vrhovni sud RH potvrdio zatvorsku kaznu

Maminjo “dolijao”: Vrhovni sud RH potvrdio zatvorsku kaznu

444
Zdravko Mamić

Zagreb — Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i po godina zatvora za izvlačenje 116 miliona kuna (15,30 miliona eura) iz Dinama.

Najviši sud je Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru sa četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca.

Uz to, Vrhovni sud je ukinuo presudu u dijelu koji se odnosi na optužbu da je Zoran Mamić poticao Pernara na zlouporabu te je u tom dijelu naloženo ponovljeno suđenje, priopćio je najviši sud.

Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena prvostepena presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora, dodao je najviši sud u priopćenju u kojem navodi samo inicijale optuženika, prenijela je Hina.

Vrhovni sud je priopćio da je odbio optužbu tužiteljstva koja se odnosi na oduzimanje tri nekretnine upisanog zemljišnoknjižnog vlasništva supruge Zdravka Mamića pojasnivši da se imovina stečena kaznenim djelom može oduzeti samo ako je stečena nakon 21. septembra 2009. godine.

(StarMo)